Logistieke Dienst

Logistieke Dienst (LD)

De logistieke dienst van het zkk Harlingen is verantwoordelijk voor het interne van zowel het schip als bemanning. De logistieke dienst bestaat uit twee afdelingen. En wordt geleid door het hoofd logistieke dienst.

Deze twee afdelingen zijn:

–         Administratieve dienst

–         Huishoudelijke dienst

Administratieve dienst

Zoals het woord al zegt zorgen we bij de administratieve dienst voor alle administratie, van de scheepskas tot het registreren van nieuwe leden, alles komt voorbij. Dit dienstvak wordt geleid door de scheepspenningmeester, en staat in nauw contact met de hoofd logistieke dienst, de chef-kok, de eerste officier en het bestuur. De jeugd die voor dit dienstvak kiezen worden opgeleid in al deze taken.

Huishoudelijke dienst

De huishoudelijke dienst is verantwoordelijk voor het schoonschippen, de catering en voorraadbeheer. Met name de eerste twee zijn belangrijk voor het interne van schip en mens. Dit alles staat onder leiding van de chef-kok. Die op zijn beurt dan weer in nauw contact staat met de hoofd logistieke dienst, de eerste officier en de scheepspenningmeester. De jeugd die voor dit dienstvak kiest wordt hoofdzakelijk opgeleid in het koken voor grote groepen en voorraadbeheer. Het schoonschippen is grotendeels korps breed geregeld.

Hoe kom ik bij de logistieke dienst?

Na het behalen van je zeekadet 3, kun je kiezen voor een dienstvak. Kies je voor de logistieke dienst dan kun je 2 brevetten behalen. Namelijk hofmeester 2 en daarna hofmeester 1. Na het behalen van deze brevetten kun je onderofficier worden binnen de logistieke dienst.