Nautische Dienst

Nautische dienst (ND)

De Nautische Dienst is hèt dienstvak aan boord wat zich bezig houdt met alles wat met varen te maken heeft. Alle kadetten zeilen, roeien en wrikken, maar wij houden ons ook bezig met het korpsschip zelf.

Vanaf de eerste dag dat je bij ons korps komt ga je met de kleine vaartuigen het water op. Dit zijn vletjes waarmee we zeilen, roeien en wrikken, maar ook rubberboten en een heuse motorsloep om mee te leren manoeuvreren. In de winter zorgen we dat ze er weer netjes uit zien voor het volgende seizoen.

Daarnaast werken we aan het onderhoud van de Sittard, zodat je leert hoe je een schip er piekfijn uit kan laten zien en alle systemen aan dek werkend houdt.

Als we gaan varen bereiden wij de reis voor op de kaart en zorgen we dat alle apparatuur naar behoren werkt. We werken met de trossen aan dek, houden de veiligheidsmiddelen in goede staat en voeren de navigatie.

Daarnaast werken we samen met de Technische en Logistieke dienst waar nodig, want uiteindelijk maken we allemaal deel uit van de ‘bemanning’ van het korps.

Hou je er van om buiten bezig te zijn met alles wat er op en om het water aan boord gebeurt, dan is de ND zeker iets voor jou!

2015-08-31 13.10.24