Vrijwilligers

Kom ons helpen!

Een Zeekadetkorps kan niet bestaan zonder de ondersteuning van volwassenen. Deze mensen begeleiden de zeekadetten op de zaterdag en brengen hun kennis over. Daarbij dragen zij zorg voor een veilige en leuke omgeving waarin de kadetten het leven op het water kunnen ervaren.
Vrijwilligers die bij ons met de kadetten werken noemen wij instructeurs. Sommige instructeurs kunnen daarbij ook toetreden tot de scheepsleiding, wanneer daar een vacature is voor Officier.

Ook jong volwassenen vanaf 18 jaar kunnen vrijwilliger worden als jeugdleider. Jeugdleiders begeleiden de kadetten actief tijdens de werkzaamheden en nemen het voortouw bij het opzetten van bijvoorbeeld sport- en spelactiviteiten en avondprogramma’s.

Daarnaast hebben wij een ploeg die zorgdraagt voor het schip. Een enthousiaste ploeg mensen die met veel zorg en aandacht ons mooie korpsschip ‘’Sittard’’ als varend erfgoed in stand houden.
Vrijwilligers hebben bij ons ruim de keus om actief te zijn op een gebied dat hen interesse. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Op het dek; lieren, tuigage, laadbomen, trossen en lijnen,
  • Elektrisch: het controleren van bedrading, elektronica, aanleggen van nieuwe voedingen
  • Technisch: onderhoud van motoren, pompen, afsluiters, koelers, leidingwerk
  • Binnenschip: bijhouden van leef- en slaapruimtes, sanitair, inventaris
  • Verfwerk: alle soorten van verftechnisch onderhoud zowel in binnenschip als aan dek en de romp.
  • Algemeen: hand en span diensten waar benodigd

Buiten bovengenoemde voorbeelden zijn er nog legio zaken waar wij hulp bij kunnen gebruiken. Onze insteek is: als u denkt iets bij te kunnen dragen, hebben wij vast iets wat u leuk vindt!

Vrijwilligers krijgen als dank voor hun inzet, twee keer per jaar een feestavond aangeboden. Daarnaast mogen zij meevaren met onze ‘’Sittard’’ wanneer daar maar ruimte voor is.