Dienstvakken

 

 

 

 

 

Avonturen beleven: Elke zaterdag opnieuw spannend!!

Logistieke Dienst (LD)

De logistieke dienst van het zkk Harlingen is verantwoordelijk voor het interne van zowel het schip als bemanning. De logistieke dienst bestaat uit twee afdelingen. En wordt geleid door het hoofd logistieke dienst.

Deze twee afdelingen zijn:

–         Administratieve dienst

–         Huishoudelijke dienst

Administratieve dienst

Zoals het woord al zegt zorgen we bij de administratieve dienst voor alle administratie, van de scheepskas tot het registreren van nieuwe leden, alles komt voorbij. Dit dienstvak wordt geleid door de scheepspenningmeester, en staat in nauw contact met de hoofd logistieke dienst, de chef-kok, de eerste officier en het bestuur. De jeugd die voor dit dienstvak kiezen worden opgeleid in al deze taken.

Huishoudelijke dienst

De huishoudelijke dienst is verantwoordelijk voor het schoonschippen, de catering en voorraadbeheer. Met name de eerste twee zijn belangrijk voor het interne van schip en mens. Dit alles staat onder leiding van de chef-kok. Die op zijn beurt dan weer in nauw contact staat met de hoofd logistieke dienst, de eerste officier en de scheepspenningmeester. De jeugd die voor dit dienstvak kiest wordt hoofdzakelijk opgeleid in het koken voor grote groepen en voorraadbeheer. Het schoonschippen is grotendeels korps breed geregeld.

 

Technische Dienst (TD)

Bij de technische dienst leer je alles van alles over de voortstuwing van het schip, maar ook alles over de technische apparatuur aan boord. Ook onderhoud aan de motoren, ankerlier en andere werktuigen wordt door de technische dienst gedaan. Tijdens vaartochten bedienen ze ook de motoren en houden deze nauwlettend in de gaten.

Nautische dienst (ND)

De Nautische Dienst is hèt dienstvak aan boord wat zich bezig houdt met alles wat met varen te maken heeft. Alle kadetten zeilen, roeien en wrikken, maar wij houden ons ook bezig met het korpsschip zelf.

Vanaf de eerste dag dat je bij ons korps komt ga je met de kleine vaartuigen het water op. Dit zijn vletjes waarmee we zeilen, roeien en wrikken, maar ook rubberboten en een heuse motorsloep om mee te leren manoeuvreren. In de winter zorgen we dat ze er weer netjes uit zien voor het volgende seizoen.

Daarnaast werken we aan het onderhoud van de Sittard, zodat je leert hoe je een schip er piekfijn uit kan laten zien en alle systemen aan dek werkend houdt.

Als we gaan varen bereiden wij de reis voor op de kaart en zorgen we dat alle apparatuur naar behoren werkt. We werken met de trossen aan dek, houden de veiligheidsmiddelen in goede staat en voeren de navigatie.

Daarnaast werken we samen met de Technische en Logistieke dienst waar nodig, want uiteindelijk maken we allemaal deel uit van de ‘bemanning’ van het korps.

Hou je er van om buiten bezig te zijn met alles wat er op en om het water aan boord gebeurt, dan is de ND zeker iets voor jou!

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.